Logo

Portefeuille content- en uitgeverijproducten (in print)

Wegens heroriëntatie en behoefte aan focus op twee nieuwe zakelijke uitdagingen biedt een uitgeverij haar portefeuille van uitgeverijproducten (in print) aan.

De portefeuille bestaat uit een klein aantal titels die deels in eigen beheer worden uitgegeven en deels bestaat uit uitgaven die in opdracht worden uitgebracht. Het zijn allemaal printuitgaven. De jaarlijkse omzet bedraagt in 2019 ongeveer € 266.000 met een gemiddelde marge van rond de 45%. Alle huidige opdrachten en eigen uitgaven zullen in 2020 worden gecontinueerd en momenteel lopen er twee serieuze offertetrajecten bij potentiële nieuwe opdrachtgevers.

Als gevolg van de strategische keuze besteedt de onderneming vrijwel alles uit, waaronder vormgeving, drukkerij, tekstschrijven en fotografie. De eigenaren richten zich op het accountmanagement, de concepten en de kwaliteitscontrole. De gemiddelde tijdsbesteding per week voor de beide vennoten bedraagt 24 respectievelijk 12 uur per week. Er is verder geen personeel in dienst.

De huidige onderneming is gevestigd in een eigen kantoorpand. Het is goed mogelijk om de portefeuille over te dragen, zonder de verplichting tot huur of koop van het huidige bedrijfspand. Er zijn geen andere activa of passiva die ter overname worden aangeboden. De overname betreft alle relevante contracten, klant- en leveranciersgegevens, afsprakenhistorie en een externe harde schijf met daarop de concepten, de huisstijlen en alle historische producties.

De portefeuille biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een uitgeverij of onderneming die zich specialiseert in content en creatie, welke opzoek is naar uitbreiding van haar aanbod van titels en klantengroep. Synergievoordelen zijn eenvoudig te realiseren, afhankelijk van de wijze waarop de gegadigde haar eigen dienstverlening momenteel heeft ingericht.

De huidige eigenaar en zijn vrouw zijn bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van de portefeuille aan de koper.

Het betreft een activa passiva transactie vanuit een bestaande vennootschap onder firma. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld
 
Aanvullende gegevens
Omzet per jaar
200.000 - 300.000
Regio
Zuid-Holland
Rechtsvorm
V.O.F
Aantal werknemers (fte)
1
Indicatieve overnameprijs in €
Nog niet bekend
Reden bedrijfsovername
Heroriëntatie en behoefte aan focus op twee nieuwe zakelijke uitdagingen
Informatiememorandum beschikbaar
Ja
Begeleidend adviseur
Ruud Pondman

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img