Logo

Advies aan MKB ondernemers

Bij verschillende knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf op het spel staat, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is: praktisch, doelmatig en effectief. Ook coachen we ondernemers bij zakelijke uitdagingen en persoonlijke groei. Dat doen we op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

MKB Advies helpt ondernemers bij: 

Bedrijfsovername

Het is goed om tijdig na te denken over de toekomst van je bedrijf. Ga je het bedrijf verkopen of draag je het over? Het vinden van de juiste overnamekandidaat moet zorgvuldig gebeuren. Als het een familiebedrijf betreft, spelen er naast financiële aspecten ook veel emotionele aspecten een belangrijke rol. Ook het kopen van een bedrijf vraagt om een gedegen proces, zeker in deze crisis tijd.  Het laten uitvoeren van een realistische waardebepaling van een onderneming is essentieel bij elke bedrijfsovername. Ben jij al klaar voor je bedrijfsovername? Met de verkoopscan zie je snel wat er nog moet gebeuren.

Lees meer over Bedrijfsovername 

Crisis 

Ook al zijn veel crisissituaties niet vooraf te voorspellen, het is wel mogelijk om u daarop voor te bereiden. Sterker nog, het is essentieel om u op een crisis voor te bereiden. Als u een overlevingsplan klaar heeft liggen, vergroot u de kans om met uw bedrijf met zo min mogelijk schade een crisis te overleven. Hoe speelt u met uw bedrijfsvoering in op verschillende scenario’s, hoe is uw liquiditeit, hoe kunt u uw personeel blijven betalen en blijven inzetten? Wat als u failliet dreigt te gaan? Welke opties zijn er dan en waar moet u allemaal aan denken?

U tijdig laten adviseren over hoe om te gaan met een mogelijke crisis, kan u een hoop geld en zorgen schelen.

Lees meer over het overleven van de Crisis

Ondernemerspartner

Zoek je een coach of een sparringspartner die je helpt om je bedrijf klaar voor de toekomst te krijgen en te houden? Gaan er zaken niet helemaal zoals je zou willen of denk je dat het beter kan? Of merk je dat er iets in je persoonlijke leven speelt dat je bedrijfsvoering beïnvloedt? Dan kan een coach je helpen dit te analyseren en met concrete stappen op te lossen. Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook op persoonlijk niveau.

Meer informatie over een coach voor uw bedrijf of voor u als ondernemer is te vinden op OndernemersPartner

Bedrijfsfinanciering

Je wilt je bedrijf laten groeien. Hoe financierbaar is deze groei op dit moment? Welke financieringsmogelijkheden zijn er allemaal en welke financieringsvorm past het beste bij jouw situatie? In het enorme aanbod van geldaanbieders en financieringsopties is het lastig de bomen door het bos te zien. Daarom is het verstandig je te laten bijstaan bij het opstellen van de financieringsaanvraag. Met de financieringsscan krijg je alvast snel een idee hoe het bedrijf ervoor staat bij een financieringsaanvraag. Laat je in ieder geval goed adviseren en let vooral op de kleine lettertjes. Dat kan een hoop ergernis en risico's voorkomen.

Kom meer te weten over een Bedrijfsfinanciering

Bedrijfsadvies

Soms is 6 maanden vooruitkijken al moeilijk, laat staan enkele jaren in de toekomst kijken. Toch is de strategie van uw bedrijf een belangrijk onderwerp om over na te denken. Al is het maar om een antwoord klaar te hebben op de komende veranderingen in uw bedrijf. Wil je weten of de bedrijfsvoering wel past bij de strategie van je bedrijf? Het een kan niet zonder het ander. Door je hierbij goed te laten adviseren, kom je tot een optimale en rendabele bedrijfsexploitatie. Zo is je bedrijf klaar voor de (nieuwe) toekomst.

Daarnaast is het van belang om te zorgen dat het personeelsbeleid goed is, om goed personeel aan te trekken en te behouden. Of moet er juist in deze tijd afscheid genomen worden van werknemers. Een ontslag moet wel goed plaatsvinden zodat je als werkgever geen risico meer loopt.

Is het interessant om gebruik te maken van subsidies? Dan is het slim om je bij nieuwe subsidieprojecten te laten adviseren door experts op het gebied van subsidieregelingen. 

Lees meer over de uiteenlopende onderdelen van Bedrijfsadvies

Neem contact op

Ondernemers met uiteenlopende vragen en uitdagingen hebben MKB Advies Partners ingeschakeld. Lees meer over deze klantverhalen

Valt uw vraag niet direct in één van de bovenstaande categorieën? Leg gerust vrijblijvend uw vraag of probleem aan ons voor. U krijgt altijd direct antwoord of verwijzen u door. 

 

Scan uw bedrijf, Het kost maar 2 minuten

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img