Logo

Waardebepaling bedrijf

Waardebepaling bedrijf

Bent u van plan uw bedrijf te verkopen of wilt u juist tot aankoop van een bedrijf overgaan? Dan is een goed onderbouwde waardebepaling een uitstekende basis voor een aantrekkelijke verkoopprijs of realistische overnamesom. Een waardebepaling is echter een complex geheel. Bij wie is zo’n berekening in goede handen? MKB Advies Partners heeft daar de juiste overnamespecialisten voor met kennis en kunde en jarenlange ervaring.

Bedrijfswaardering

Vaak wordt verondersteld dat de waarde van een bedrijf gelijk is aan de verkoopprijs, maar dat is niet juist. Die prijs is het uiteindelijke resultaat van onderhandelingen. Een degelijk onderbouwde waarde vormt wel een uitstekend uitgangspunt voor de prijsonderhandeling. Voor die waardebepaling kan één waarderingstechniek worden toegepast, maar ook meerdere. Dat is afhankelijk van de aard van het bedrijf, de branche én van de toekomstperspectieven. Naast financiële en fiscale zaken wegen ook de commerciële activiteiten en het investeringsbeleid mee.

Waarde onderneming berekenen

Elke ondernemer en elke onderneming is uniek en er zijn meerdere manieren om naar de waarde van een onderneming te kijken. En dan zijn er ook nog verschillende waarderingsmethoden, die zelfs naast elkaar toegepast kunnen worden. Enkele factoren die in de berekening worden meegenomen:
- historische en toekomstige resultaten
- branche en de positie daarin van het bedrijf
- mogelijkheid tot overdracht van kennis, reputatie en relaties
- verkoopmotief
Als de waardebepaling rond is en er is een profiel van de opvolger opgesteld, dan kan de gewenste verkoopprijs met bijbehorende voorwaarden worden bepaald.

Afronden van de deal

Na de waardebepaling kan MKB Advies Partners zijn contacten in uw branche en uitgebreide netwerk inzetten om een match te vinden. De adviseurs hebben al aan vele koopovereenkomsten bijgedragen. Ook in de fase na de overdracht kan onze adviseur betrokken blijven. Een goed overdrachtsplan en duidelijke communicatie met de medewerkers vormen de basis voor een succesvolle toekomst. Wilt u een goede prijs voor uw bedrijf? Schakel dan onze overnamespecialist in.

Neem contact op over waardebepaling van uw bedrijf

Wilt u een bedrijf tegen de juiste prijs overnemen? Kijk eerst eens op onze site bij Bedrijvenbeurs.

Of neem contact op met onze overnamespecialist via 085 0604 700. Of mail naar info@mkbap.nl.

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img