Logo

Bedrijfsovername

Hoe start ik een bedrijfsovername? Welke stappen moet ik doorlopen als ik mijn bedrijf ga verkopen? Wat kan ik alvast voorbereiden in de aanloop naar een bedrijfsoverdracht? Wil mijn zoon of dochter het bedrijf kopen? Wat betekent een bedrijfsovername voor mijn personeel? Deze en nog vele andere vragen spoken door het hoofd van veel ondernemers, als het om een bedrijfsovername gaat.

Vaak is de vraag: “Wat is mijn bedrijf waard?” voor veel ondernemers de belangrijkste vraag. Echter, het merendeel weet het antwoord hierop niet. Ondernemers die het wel kunnen inschatten, zitten er vaak ver naast, zo leert onze dagelijkse praktijk. Een waardebepaling zorgt voor duidelijk inzicht in de overnamesom bij de verkoop van het bedrijf.   

De fases van een bedrijfsovername

Hoe ziet het gehele proces van een bedrijfsovername eruit? Voor deze en andere vragen is er de praktische handleiding ‘Uw bedrijf verkopen nu of later?’. In het filmpje zijn de belangrijkste fases van de bedrijfsovername opgenomen. Van eerste kennismaking met de potentiële koper van uw bedrijf tot het tekenen van de koopovereenkomst.

Uw bedrijf verkopen, nu of later?

Benieuwd welke fases u moet doorlopen bij een bedrijfsovername of welke voorbereidingen u kunt treffen op de verkoop van uw bedrijf? Vraag dan de praktische handleiding ‘Uw bedrijf verkopen, nu of later?’ aan.

Ja, stuur mij de handleiding ‘Uw bedrijf verkopen, nu of later?’  

Op tijd starten met een bedrijfsovername

Voor elke ondernemer komt ooit het moment van een bedrijfsovername. Door de dagelijkse gang van zaken zijn veel ondernemers hier nauwelijks mee bezig. Terwijl het verkopen van een bedrijf meer tijd kost dan vooraf gedacht. Door op tijd te starten met het proces van een bedrijfsovername, kunt u een zorgvuldige aanpak volgen. Een goede voorbereiding van de bedrijfsovername betaalt zich hoe dan ook terug, zowel financieel als emotioneel. 

Verkoopscan

Ook ontvangt u het uitgebreide stappenplan 'Bedrijfsovername, nu of later?' gratis per email.  


Onderstaand zijn enkele projecten weergegeven waarbij we de verkopende ondernemer mochten begeleiden bij de bedrijfsovername. Tevens zijn enkele projecten weergegeven waarbij door de koop van een bedrijf verdere groei (omzet/cashflow of marktaandeel) bij onze opdrachtgever is gerealiseerd.

Wilt u liever direct persoonlijk contact met een specialist? 

De overnamespecialisten van MKB Advies Partners zijn volledig thuis in alle facetten van een bedrijfsovername. Maak persoonlijk kennis met een specialist bij u in de regio en laat u bijpraten over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Bel 085 06 04 700 of stuur een e-mail naar info@mkbap.nl. Vanzelfsprekend wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.

Neem contact op
Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img