Logo

U wilt een bedrijf kopen?

Er zijn veel verschillende redenen waarom ondernemers een bedrijf kopen. De meeste voorkomende redenen zijn: overname van werkgever of familie, om (een deel) van het vermogen te investeren, overname van een concurrent of starten door middel van een overname.

Bedrijf overnemen als starter

Als u als starter een bedrijf wilt overnemen, dan is het belangrijk dat u een goed gefundeerd plan heeft. Wat wilt u bereiken? Wat voor bedrijf wilt u overnemen? In welke sector? In welke regio? Met of zonder personeel? Samen zetten we uw plannen op een rij zodat we daar het ideale bedrijf bij kunnen zoeken.

Waardebepaling

Een belangrijk onderdeel van een overname is de  waardebepaling. Dit vormt het uitgangspunt in het bedrijfsovernameproces. Er zijn diverse methoden om de waarde van het bedrijf dat u over wilt nemen, te berekenen. Bij de waardebepaling kijken we ook naar de persoonsgebonden waarde (goodwill). De afgesproken voorwaarden van een bedrijfsoverdracht zijn soms nog belangrijker dan de overnamesom. Daarom besteden onze adviseurs daar ook ruim aandacht aan bij de waardebepaling.

Is de koop financierbaar?

Bij het kopen van een bedrijf draait het altijd om financiën. Heeft u hiervoor een lening nodig, ga dan eerst na of financiering haalbaar is. Dat voorkomt veel tijd en teleurstelling. Voor u als koper, maar ook voor de verkoper. Er zijn veel verschillende financieringsmogelijkheden voor de koop van een bedrijf. MKB Advies Partners helpt u met een gedegen en professionele financieringsaanvraag.

Maak gebruik van onze bedrijvenbeurs

MKB Advies Partners heeft een eigen ‘bedrijvenbeurs’. Via deze beurs ‘koppelen’ we profielen van kopers aan die van verkopers. Uiteraard gebeurt dit anoniem en met tussenkomst van een ervaren overnamespecialist. Heeft u nog geen bedrijf op het oog dat u over wilt nemen, dan kunt u hier gebruik van maken.

Plannen voor een bedrijfsovername? Win eerst advies in

Bij een succesvolle bedrijfsovername komt veel kijken. Zorg dat u goed voorbereid bent en schakel een adviseur in van MKB Advies Partners.

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img