Logo

Financieringsmogelijkheden

Er zijn tal van opties om uw bedrijfsactiviteiten te financieren, zoals bancaire financiering, crowdfunding, (informal) investeerders, factoring, leasing maar ook met behulp van familie en vrienden. Uw financiering moet afgestemd zijn op uw bedrijfsactiviteiten en wensen én niet te veel risico’s met zich meebrengen. Immers, niets is lastiger dan na een (her)financiering weer terug te moeten naar geldverstrekkers voor een aanvullende financiering. 

Waar heeft u financiering voor nodig?

Iedere situatie vraagt om een specifiek financieringsplan waarin het doel van de financiering, met onderbouwde financiële prognoses, is opgenomen. Daarom is van het belang dat duidelijk is waar u het extra geld voor nodig heeft.

Wilt u weten wat u moet doen om een bedrijfsfinanciering te realiseren? Onze financieringsspecialisten hebben een whitepaper opgesteld, waarin de kernelementen voor het verkrijgen van een financiering zijn opgenomen. Vraag de whitepaper Bedrijfsfinanciering aan via het contactformulier en krijg deze gratis toegezonden. 

Maak gebruik van ons netwerk

Onze financieringsspecialisten kennen de weg naar alle financieringsmogelijkheden en hebben een groot netwerk van bancaire en niet-bancaire geldverstrekkers. Hierdoor zijn zij in staat om voor uw bedrijf de beste en voordeligste financieringsmogelijkheden te inventariseren en te realiseren.

Wilt u de financieringsmogelijkheden van uw bedrijf in kaart brengen? Doe dan onze vrijblijvende financieringsaanvraag. Dit kost u 5 tot 8 minuten. Door het invullen van deze vrijblijvende online aanvraag met uw eigen financiële bedrijfsgegevens, krijgt u direct inzicht in uw financieringsmogelijkheden bij diverse geldverstrekkers. Voor het invullen van de test heeft u een recente jaarrekening nodig, vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig en vertrouwelijk met uw gegevens om.

Start hier uw aanvraag

Financieringsvormen

Gestapeld financieren

Gestapeld financieren is een term die steeds vaker naar voren komt bij een bedrijfsfinanciering. Hierbij leent een ondernemer van verschillende geldverstrekkers om zijn totale of aanvullende financieringsbehoefte rond te krijgen. Omdat de verschillende financiers verschillende voorwaarden en zekerheden verlangen, is dit stapelen al gauw complex. Hierdoor verliezen ondernemers gemakkelijk het overzicht. Onze specialisten zorgen ervoor dat het gestapeld financieren verantwoord gebeurt en dat u niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien is één van onze specialisten uw directe aanspreekpunt omtrent uw financiering.

Overnamefinanciering

Overnamefinanciering is een aparte tak van sport. De mogelijkheden van financiering zijn in grote mate afhankelijk van de kapitaalstructuur van zowel de kopende onderneming als het over te nemen bedrijf. Daarnaast spelen de specifieke eigenschappen van de overname een wezenlijke rol. Denk hierbij aan een achtergestelde lening en leasing van activa. De mogelijkheden van een goede overnamefinanciering spreken we graag met u door. 

Verminderen persoonlijke aansprakelijkheid

Er zijn risico’s verbonden aan een aanvullende of nieuwe financiering. Zo kan de bank zijn eisen met betrekking tot dekking uitbreiden of u voor een hoger bedrag persoonlijk laten meetekenen (borgstaan, ook in privé). Omdat het economische klimaat aan het verbeteren is, kan de persoonlijke aansprakelijkheid vaak weer verlaagd worden. Uw financier zal dit echter niet snel uit zichzelf voorstellen. Onze specialisten helpen u om dit voor u te realiseren. Dat geeft veel extra rust! 

Wilt u eens verder praten over uw mogelijkheden?

De specialisten van MKB Advies Partners zijn volledig thuis in het huidige financieringslandschap. Maak gratis persoonlijk kennis met een specialist bij u in de regio en laat u bijpraten over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Bel 085 06 04 700 of stuur een e-mail naar info@mkbap.nl 

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img