Logo

Ontzorgd bij de verkoop van het bedrijf

Ik werd ontzorgd bij de verkoop van mijn bedrijf. Ik bleef wel betrokken, maar zonder het gedoe

Hans van Smoorenburg kwam een oude kennis, Ruud Pondman, na lange tijd weer online tegen en ontdekte dat hij inmiddels adviseur bij MKB Advies Partners is. Hans was eigenaar van een kleine uitgeverij, 59 jaar en dacht na of hij na 35 jaar uitgeven nog door zo door wilde gaan tot zijn 65e-70e  levensjaar. “Ga ik dat laatste stuk toch op een andere manier invullen? En zo ja, hoe dan?”.

Ruud en Hans praatten bij met een kop koffie en hadden het over hobby’s. De hobby van Hans is het duurzaam ontmantelen en recyclen van pleziervaartuigen. In een later gesprek zei Ruud: “Jij hebt zoveel lol met die vaartuigen, dus heb je er al eens aan gedacht met je uitgeverij te stoppen en je daarop te richten?”. Dat klonk fantastisch, maar kan dat? En hoe doe je dat dan?

Ruud heeft op basis van zijn kennis en kunde een analyse gemaakt en hij was van mening dat er mogelijkheden voor waren. Hans kreeg een concreet advies en sprak met zijn vrouw af: laten we kijken en 2020 nemen we als jaar waarin verder beslissen wat we gaan nemen. Ruud maakte de selectie van geïnteresseerden en daar werd gezamenlijk een schifting in gemaakt. Daar kwamen 5 serieuze reacties op en zo kwam het overnameproces in een stroomversnelling.

De potentiële kopers werden door Ruud aangeschreven en aantal kennismakingsgesprekken hebben plaatsgevonden. De juiste klik is hier heel belangrijk in. Er werd een boekenonderzoek gedaan en de contracten werden opgesteld. Er werd afgesproken om het eerste kwartaal nog volledig mee te werken en de warmeoverdracht werd gestart. Vrijdag 13 maart zou Hans tekenen, maar om geen ongeluk te hebben, werd dat 12 maart. Een paar dagen later ging Nederland op slot in verband met corona.

Bij de laatste betaling heeft Ruud ook nog een rol gespeeld. Door de coronaperikelen is de prijs aangepast, zodat de koper daar ook een goed gevoel bij had. Zo zijn de verkoop en de koop voor iedereen goed afgerond en is het contact van begin tot eind goed en prettig geweest, tussen alle partijen.

Meerwaarde van MKB Advies Partners is volgens Hans het meedenken met en kijken naar mogelijkheden, de ervaring met en kennis van de markt. “Je wordt ontzorgd. Ruud heeft het traject van begin tot eind opgepakt en uitgevoerd en mij daarin meegenomen. Zo was ik nog wel betrokken, heb ik de juiste beslissingen kunnen nemen, maar zonder het ‘gedoe’.

Begeleidend adviseur: Ruud Pondman

Meer succesvolle klantverhalen
Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img