Logo

Meer focus door bewustwording

Meer focus door bewustwording

Arvid Hendriks kende adviseur Ruud Pondman al vanuit het lokale netwerk. Zij raakten in gesprek over elkaars expertise en daar kwam bij Arvid de behoefte uit om een aantal dingen helder en scherper te krijgen op het vlak van ondernemerschap. Hij wilde met name inzicht krijgen in waarom sommige dingen juist wel of juist niet goed gaan.

Bij de coachingstrajecten maakt MKB Advies Partners gebruik van de DISC-Analyse. Omdat Arvid deze zelf ook gebruikt, kon deze al snel worden uitgewerkt. Hierop volgend werden doelen en de vervolgstappen gedefinieerd. Die waren bij Arvid allemaal gerelateerd aan ondernemerschap. In vier gesprekken werden de benodigde antwoorden gevonden.

Het traject heeft vooral bewustwording en helderheid gebracht. Zoals Arvid zelf zegt: “Je doet dingen op een bepaalde manier en nu ben ik me daar meer bewust van. Wat doe ik en kan ik het misschien op een betere manier doen? Ik doe alles met passie. Je krijgt mij inclusief mijn energie en mijn passie, dat hoort bij mij. Maar hoe voorkom je dat het een ‘gimmick’ wordt? Door mij bewust te blijven van wat ik doe en waarom ik het doe. Maar ook bewust zijn van het effect op anderen van mijn stijl en hoe dat in sommige gevallen anders kan. Zeg maar van onbewust bekwaam en onbekwaam naar bewust bekwaam en onbekwaam. Wat ik bijzonder goed vond, is dat het trajectmaatwerk is. Er wordt geen standaard protocol afgedraaid. En dan bedoel ik niet alleen inhoudelijk, want ieder mens is sowieso anders. Maar Ruud keek echt naar hoe ik in elkaar zit, hoe ik het traject inging en wat ik al wist. Zo verspil je geen tijd, kom je snel tot de kern én spreek je dezelfde taal”.

Sinds het traject is Arvid sneller in staat om te pinpointen hoe een ander in de wedstrijd zit en wat dat dan voor aanpak vereist. Vervolgens kan hij veel bewuster met situaties omgaan en bepaalde keuzes maken. Dit leidt tot prettigere en effectievere interacties met klanten, maar ook met anderen.

Begeleidend adviseur: Ruud Pondman

Meer succesvolle klantverhalen  

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img