Logo

Financiering om te groeien

Financiering voor groei, zonder onvoordelige voorwaarden en tarieven

Het installatiebedrijf groeide goed. Inmiddels waren er 28FTE in dienst en het aantal projecten nam steeds meer toe. Daarnaast werden de projecten ook steeds groter. Tijd om goed te investeren dus. Een gesprek met de huisbank resulteerde in een moeizaam en stroperig traject. Uiteindelijk kwam hier een kredietvoorstel uit voort, waar de ondernemer zich moeilijk in kon vinden. Hoge rente en kosten, met veel extra voorwaarden zoals een borgstelling in privé.  

Op dat moment benaderde hij MKB Advies Partners. Onze adviseur zat de volgende ochtend bij de ondernemer aan tafel. Binnen enkele dagen werd het financieringsmemorandum geschreven en aangeboden bij een drietal financiers, waaronder de huidige huisbankier. Binnen anderhalve week lagen er drie offertes op tafel.  

De huisbankier had, nu zij in concurrentie was, ook een scherper voorstel neergelegd. Lagere rente en kosten en minder scherpe voorwaarden. Ook de andere banken kwamen met een mooi voorstel. Uiteindelijk heeft men gekozen voor een nieuwe huisbankier en hiermee ruim EUR 36.000 aan rente en provisie bespaard. Dit was in alleen al het eerste jaar na de overstap én zonder de privé-borgstelling.

Begeleidend adviseur: Freek Putman

Meer succesvolle klantverhalen
Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img