Logo

Bedrijfsovername waardering verkoopscan

Een bedrijfsovername is een proces

U heeft jarenlang hard gewerkt om uw bedrijf op te bouwen tot wat het nu is. Misschien denkt u wel eens na over een bedrijfsovername. De marktomstandigheden zijn goed, de vraag naar ondernemingen in uiteenlopende branches groeit sterk. Is dit het juiste moment om te verkopen?  

Bij een bedrijfsovername spelen veel factoren een rol:

- Hoe werkt de waardebepaling van uw bedrijf?
- Hoe krijgt u de beste prijs?
- Onder welke voorwaarden wilt u verkopen?
- Hoe staat uw bedrijf er financieel voor - qua omzet en winstgevendheid, maar ook in termen van debiteurentermijnen en de spreiding van de omzet?
- Hoe sterk is uw bedrijf afhankelijk van u als persoon?

Een bedrijfsovername vergt een goede voorbereiding

Een bedrijfsovername is een ingrijpend proces dat om een goede voorbereiding vraagt. MKB Advies Partners heeft al veel bedrijven geholpen bij een geslaagde bedrijfsovername. Samen doorlopen we alle stappen. Zo kijken we bij de waardebepaling ook naar de persoonsgebonden waarde (goodwill) en besteden we aandacht aan de voorwaarden van de overname. Die zijn bij een bedrijfsovername soms nog belangrijker dan de overnamesom. En we bepalen samen de juiste timing van de bedrijfsovername.

Doe gratis de bedrijfsovername scan!

Wilt u weten in hoeverre uw bedrijf klaar is voor een bedrijfsovername? Voor veel ondernemers is een bedrijfsovername een ‘once in a lifetime’ moment. Na het invullen van de verkoopscan ontvangt u gratis de praktische handleiding ‘Uw bedrijf verkopen nu of later?’. Hierin wordt inzichten en advies gegeven over de stappen in het proces van een bedrijfsovername en de eventuele voorbereidingen die doorgevoerd kunnen worden om een maximale overnamesom te realiseren. 

Verkoopscan

Wilt u liever (vertrouwelijk) uw mogelijkheden bespreken onze specialisten?

Neem contact op

Dit kennismakingsgesprek is altijd vertrouwelijk, kosteloos en vrijblijvend. 

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img