Logo

Bedrijfsovername door arbeidsongeschiktheid

De deskundigheid en onafhankelijkheid is van enorme meerwaarde

In 2015 nam Jacco Wisman zijn bedrijf over, waarna een zware tijd volgde door het verlies van grote klanten en de economische crisis. De laatste twee jaar liep het bedrijf weer goed, maar dan kunnen er ook andere oorzaken zijn die dwingen tot verkoop van je bedrijf.

Jacco is vorig jaar arbeidsongeschikt geraakt, nadat hij al wat langer last van klachten had. Door een progressieve spierziekte kon hij helaas niet meer de benodigde tijd, aandacht en energie in het bedrijf steken. Het ziekteproces ging allemaal sneller dan verwacht. Via z'n relatienetwek werd Jacco doorverwezen naar MKB Advies Partners en na een eerste gesprek met Paul Overwater werd al snel werd de knoop doorgehakt om het overnameproces snel in te gaan.

“Het waren niet de omstandigheden waaronder ik had gedacht ooit mijn bedrijf te verkopen en had er nog niet eerder echt veel over nagedacht. Er was nu echter geen andere mogelijkheid meer. Het gehele traject heb ik zeer positief ervaren. Ik moest wel even wennen, want Paul Overwater is iemand die zaken snel doorziet en met een heel andere bril onafhankelijk en rationeel naar zaken kijkt. Hij heeft eerst een waardebepaling gedaan en daarna zijn we met een aantal kandidaten in contact gekomen”.

Jacco voerde de kennismakingsgesprekken en Paul nam de vervolggesprekken voor zijn rekening. “Dat stelde ik zeer op prijs, want ik vond het best lastig omdat mensen toch vaak even een kijkje in de keuken komen nemen of denken misbruik te kunnen maken van de situatie. Dan is het goed om samen met Paul op één lijn te zitten zodat hij kon sturen welke kandidaten wel of niet in aanmerking kwamen. Het hele traject heeft ongeveer een half jaar geduurd. Ik ben na de overname nog kort betrokken gebleven om zaken over te dragen of te verduidelijken”.

Het meest positief vond Jacco dat hij in de luwte werd gehouden door Paul. “Dat was in mijn geval heel prettig en ook nodig. Daarnaast was de onafhankelijkheid van Paul als adviseur van grote meerwaarde. Al met al, heb ik het hele traject van A tot Z, ondanks de onprettige aanleiding, als heel positief ervaren”.

Begeleidend adviseur: Paul Overwater

Meer succesvolle klantverhalen
Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img