Logo

Een onfortuinlijke noodsprong weer rechtgezet

Een onfortuinlijke noodsprong werd weer rechtgezet

Een autopoetsbedrijf met 7 FTE in dienst wilde uitbreiden. Voor een kleine verbouwing en de aanschaf van een leenauto werd een financiering gevraagd. De ondernemer stapte eerst naar zijn huisbank om de financiering aan te vragen. Deze heeft aangegeven niets te kunnen/willen doen, omdat de vennoot van de ondernemer net uit het bedrijf was gestapt.

De ondernemer kreeg vervolgens een aanbieding om van crowdfunding gebruik te maken, waarbij de rentevergoeding snel opliep van 3,5% naar 19,9% (dit stond in de kleine lettertjes).

De ondernemer schakelde MKB Advies Partners in. In samenwerking met de boekhouder kreeg onze adviseur alle noodzakelijke informatie, waarna een financieringsmemorandum kon worden aangeboden bij verschillende financiers. Dit heeft geresulteerd in een goed opgezette financiering, bestaande uit een deel kredietfaciliteit en een deel financiële lease.

Begeleidend adviseur: Freek Putman

Klantverhalen

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img