Logo

MKB Advies Partners en de leden van de NOAB

Workshop bedrijfswaardering voor de leden

Een belangrijk onderdeel van het proces van bedrijfsovername is het bepalen van de waarde van de onderneming. Adviseurs voor ondernemers hebben dan ook steeds vaker behoefte aan meer kennis over dit onderwerp. Een uitgelezen kans voor de specialisten van MKB Advies Partners om hun kennis te delen. Dit gebeurde dan ook tijdens diverse cursusdagen voor leden van de NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen).

Het hoe en waarom van de waardebepaling

Het inzichtelijk maken van de waarde van een onderneming is onder meer van belang bij een voorgenomen aankoop of verkoop. Maar ook bij het toe- of uittreden van vennoten/aandeelhouders, bij participatie van medewerkers of in conflictsituaties, is een juiste waardering van toegevoegde waarde.

Een waardebepaling is meer dan een optelsom op basis van de jaarcijfers. Er wordt ook gekeken naar de persoonlijke invloed van de ondernemer, marktontwikkelingen en de succesfactoren van het bedrijf. Ook worden eventuele verbeterpunten doorgevoerd om de beoogde overnamesom positief te beïnvloeden. Er zijn verschillende methoden om de waarde van een onderneming te bereiken, met ieder z’n voor- en nadelen. Uiteraard werden deze methoden uitgebreid besproken.

Tijdens de interactieve en praktische bijeenkomsten werden de diverse methoden van waardering van een IB-onderneming en een besloten vennootschap behandeld. Daarnaast kwamen ook de net zo belangrijke niet-cijfermatige elementen in het waarderingsproces aan bod, zodat adviseurs goed met hun cliënten in gesprek kunnen gaan. Aan het eind van de dag gingen de NOAB-deelnemers met een kennistas vol handvatten, tips, do’s en dont’s de deur uit.

In de toekomst zullen er zeker nog meer cursusdagen volgen.

  Meer weten? op

Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img