Logo

Hoe verbeter ik het rendement van mijn onderneming?

Hoe verbeter ik het rendement van mijn onderneming?

Als ondernemer heeft het rendement van je bedrijf jouw voortdurende aandacht. Het vergroten van je winst hangt samen met het verbeteren van je omzet en het drukken van de kosten. Het loont om te onderzoeken waar voor jouw bedrijf de beste kansen liggen om je rendement te optimaliseren.

Soms moet voor het verbeteren van het rendement zelfs de bedrijfsexploitatie in z’n geheel voor worden aangepast. Dit varieert van handelsbedrijf tot zakelijk dienstverlener. De softwaremogelijkheden voor een bedrijf zijn vaak oneindig en complex. Bedenk dat een complex softwaresysteem ook gevuld en bijgehouden moet worden door medewerkers, in de praktijk schort het vaak hieraan, waardoor de investering (in de software) niet het wenselijke rendement oplevert.

Ook de administratie is in veel bedrijven een ondergeschoven kindje. De ondernemer is er geen fan van en doet het alleen als hij/zij er niet langer onderuit kan. Te weinig dus. Een goed bijgehouden administratie is echter een geweldig hulpmiddel om te bepalen hoe je er als bedrijf voor staat en waar er meer rendement is te behalen. Het biedt de ondernemer (en zijn financiers) snel overzicht van de cijfers en resultaten van de onderneming. Hierdoor is er continu inzicht in de kosten, omzet en winst. Een up to dat administratie maakt het mogelijk om in te spelen op ontwikkelingen en de bedrijfsactiviteiten waar nodig bij te stellen. Een slim opgezette en overzichtelijke administratie is cruciaal voor een de bedrijfsvoering binnen iedere onderneming.

Heeft u het gevoel dat u meer uit uw onderneming kunt halen? Wij kijken graag mee in uw bedrijf en adviseren u waar de beste mogelijkheden liggen om het bedrijfsresultaat te verbeteren. Bent u klaar voor de volgende stap in uw ondernemerschap?

Plan uw gesprek
Uw vraag, ons advies

Bij groei- en knelpunten waardoor de toekomst van het bedrijf onduidelijk is, wordt een bedrijfsadviseur van MKB Advies Partners ingeschakeld. Wij geven advies zoals advies bedoeld is; Praktisch, doelmatig en effectief op basis van onze kennis, kunde, jarenlange ervaring en met een gerichte oplossing. Het zit bij ons in de genen.

U kunt ons bereiken via

CTA Img