Arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden

In een arbeidsovereenkomst staan de afspraken (arbeidsvoorwaarden) tussen u en uw werknemer. Uw medewerker heeft een arbeidsovereenkomst (contract) als hij of zij bij u in dienst is en loon ontvangt. Er zijn allerlei soorten arbeidsovereenkomsten die kunnen aansluiten bij uw specifieke onderneming.

Wat is voor u belangrijk in een arbeidsovereenkomst?

Een goede arbeidsovereenkomst is heel belangrijk om problemen (en mogelijk hoge kosten!) in de toekomst te voorkomen. Zorg daarom dat u goede afspraken maakt, bijvoorbeeld over:

-        hoe om te gaan met IT-beveiliging

-        het gebruik van social media

-        overstappen naar de concurrentie

-        geheimhouding van bedrijfsinformatie

Een arbeidsovereenkomst is geen standaarddocument, maar vergt zorgvuldig maatwerk. Onze HRM- specialist helpt u aan de arbeidsovereenkomsten die passen bij uw bedrijf.

 Collectieve arbeidsovereenkomst (cao)

Een collectieve arbeidsovereenkomst is bij iedereen bekend als afkorting cao. Een cao is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken over arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd die overeen zijn gekomen tussen een werkgever of werkgeversorganisatie en een werknemersorganisatie. Als voor uw bedrijf een cao geldt, dan vormt de cao de basis voor de individuele arbeidsovereenkomsten. MKB Advies Partners heeft specialisten die voor u het gehele traject (van onderhandelen tot het opstellen van cao) uit handen kunnen nemen.

Meer weten over arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden? Schakel dan één van onze ervaren HRM-adviseurs in. Dan weet u direct waar u aan toe bent.

Neem contact op