Overname en opvolging

Een bedrijf kopen of uw eigen bedrijf verkopen zijn belangrijke stappen in uw ondernemerscarrière. Daar wilt u natuurlijk het allerbeste van maken, in termen van voorwaarden en prijs. Een goede voorbereiding van een bedrijfsovername betaalt zich hoe dan ook terug, zowel financieel als emotioneel. MKB Advies Partners helpt u bij iedere fase in dit proces.

Plan uw bedrijfsovername of opvolging 

Vrijwel iedere ondernemer komt een keer in aanraking met bedrijfsovername. Een bedrijfsovername is goed te plannen en voor te bereiden. Deze voorbereidingen kosten vaak wel meer tijd dan u denkt. Soms moeten fiscaliteiten nog geregeld worden of moeten diverse onderdelen van de bedrijfsvoering nog 'strak' gezet worden. Dit moet allemaal gebeuren zonder dat de dagelijkse continuïteit van uw onderneming hieronder lijdt. Er kunnen zich echter ook omstandigheden voordoen dat een bedrijfsovername zich onverwacht aandient. Bijvoorbeeld omdat uw grootste concurrent interesse toont of omdat de geplande opvolging door zoon of dochter toch niet doorgaat. In alle deze gevallen is hulp en ervaring van buitenaf vaak bijzonder welkom.

Wat is uw bedrijf of het over te nemen bedrijf waard?

Een belangrijk onderdeel van een bedrijfsoverdracht is de bedrijfswaardering. Dit vormt het uitgangspunt in het bedrijfsovernameproces. Er zijn diverse methoden om de waarde van uw bedrijf of die van het bedrijf dat u over wilt nemen, te berekenen. Bij de waardebepaling kijken we ook naar de persoonsgebonden waarde (goodwill). De afgesproken voorwaarden van een bedrijfsoverdracht zijn soms nog belangrijker dan de overnamesom. Daarom besteden onze adviseurs daar ook ruim aandacht aan.

Doe de verkoopscan!

Voor veel ondernemers is de verkoop van hun bedrijf een ‘once in a lifetime’ moment. Is uw bedrijf op dit moment klaar voor verkoop? Doe de verkoopscan en u ontvangt direct een antwoord op de vraag of uw bedrijf op dit moment klaar is voor de verkoop!

Neem contact op

Bent u klaar voor uw bedrijfsoverdracht?

Zoekt u een koper voor uw bedrijf of een investeerder om verder te groeien? Wilt u vermogen uit uw bedrijf vrijmaken of helemaal afscheid nemen van uw bedrijf? Onze experts op het gebied van bedrijfsovername staan voor u klaar en gaan graag vertrouwelijk (en vrijblijvend) met u in gesprek.

Doe de scan en in 2 minuten weet u hoe u ervoor staat. Plan daarna een afspraak met onze overname experts om de waarde van uw bedrijf te maximaliseren. 

Doe de scan