Zoek
  • Profieltitel

    Hoveniersbedrijf in Zuidwest-Nederland

  • Profielnummer

    P1231

  • Profielstatus

    Te koop aangeboden

  • Reageer op profiel

Profiel

Wegens oriëntatie op andere interesses en gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt een goedlopend hoveniersbedrijf te koop aangeboden.

De bedrijfsactiviteiten richten zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten in de particuliere markt en de zakelijke markt. Het klantenbestand kent een zeer goede spreiding (particulier en zakelijk) alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie in het hogere segment.

Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 1.400.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. Circa 56% van de omzet is afkomstig uit aanlegwerkzaamheden, de resterende circa 44% wordt gerealiseerd vanuit onderhoudswerkzaamheden.

In het bedrijf zijn circa 10 Fte’s actief naast de DGA. In piekperioden wordt gebruik gemaakt van (3) uitzendkrachten die al jaren bij de onderneming betrokken zijn. De werkzaamheden vinden met name in een straal van 30 kilometer plaats. Het bedrijf is gevestigd op eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden.

De meerderheidsaandeelhouder, de oprichter, is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger. De minderheidsaandeelhouder is in loondienst als bedrijfsleider van de vennootschap en wenst zijn dienstverband voort te zetten.

Het betreft een aandelentransactie waarbij ten minste een meerderheidsbelang wordt verkregen. Het onroerend goed is eveneens te koop, eventueel na een voorafgaande huurperiode. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.

Aanvullende gegevens

Omzet per jaar

1.000.000 - 2.500.000

Regio

Nederland

Rechtsvorm

B.V.

Aantal werknemers (fte)

11 - 50

Indicatieve overnameprijs in €

Nog niet bekend

Plaatsingdatum

2019-05-06

Reden bedrijfsovername

Wegens oriëntatie op andere interesses en gebrek aan opvolging in het bedrijf

Informatiememorandum beschikbaar

Ja

Begeleidend adviseur

Ruud Pondman

Reageer op profiel

Profiel Naam Email Telefoon Vraag / Opmerking
Captcha